Marklund Motorsport presenterar Magda Andersson och Anton Marklund inför 2017

2016-12-19

Marklund Motorsport offentliggjorde tidigare i december sitt val att lämna rallycross-VM för att satsa på EM och talangutveckling. Teamet har nu gjort klart med en intressant förarduo i form av Magda Andersson och Anton Marklund, som kommer till start med varsin Volkswagen Polo RX.

Nykontrakterade Magda Andersson, gjorde sin debut internationellt 2012 och har sedan dess imponerat med både körstil och resultat. Magda är en lovande ung tjej som de senaste två åren har varit med i toppen i TouringCarklassen och när 2016-års säsong summerades, hade Magda som första kvinnliga svensk, vunnit en EM-deltävling och slutade totalt på en andra plats i europamästerskapet.

-Jag ser verkligen fram emot att jobba med Marklund Motorsport. Det är superkul att ha fått den här chansen i ett av världens bästa rallycrossteam, med några av världens bästa Supercars. Med de resultat jag och mitt team haft de två senaste åren i Touringcar, så kände vi oss redo för nästa utmaning och det ska därför bli spännande att ta steget upp till Supercar. Jag ser väldigt mycket fram emot premiären i Barcelona, säger Magda Andersson

Anton Marklund som har kört rallycross-VM de senaste åren, kommer till nästa års säsong att fokusera mer på sin utveckling som förare och samla på sig mer erfarenhet.
-Det känns skönt att ha det mesta klart så här tidigt på säsongen, säger Marklund. Även om det kommer bli mindre rallycross än vad jag är van, så kommer jag få mer tid till banracingen. 2017 blir ett år där jag kommer att fokusera på att utvecklas och skaffa mer erfarenhet. Jag vet hur hårt det jobbas i teamet och känner mig trygg i våra planer för det kommande året, avslutar Anton Marklund.

FIA European Rallycross Championship består av fem deltävlingar och teamchefen, Jan Marklund, ser framemot säsongen 2017.

-Magda är en talangfull och målmedveten förare som vi verkligen ser fram emot att ha med i teamet. Med Magda och Anton som förare, kommer vi att vara i en bra position för att slåss om Euro RX medaljerna. Båda har liknande körstil, vilket kommer att vara gynnsamt. Precis som Magda, är hennes team väldigt kompetenta och vet vad som krävs för att vara i topp. Min filosofi är att – det är lättare att prestera om man har roligt och det kommer att vara ledordet hos Marklund Motorsport det kommande året, avrundar Jan Marklund.

FIA European Rallycross Championship 2017
1-2 april: Spanien, Barcelona
10-11 juni: Norge, Hell
1-2 juli: Sverige, Höljes
2-3 september: Frankrike, Loheac
16-17 september: Lettland, Riga