Marklund Motorsport vill försvara Europamästartiteln 2018

2018-03-23

2017 var ett framgångsrikt år för Marklund Motorsport då Anton Marklund blev Europamästare i rallycross. Målet 2018 är lika högt ställt och teamet kommer åter till start i FIA European Rallycross Championship tillsammans med Anton.

Det bestämdes tidigt att fokus för 2018 skulle ligga på att försvara EM-titeln och under vintern har teamet utvecklat en ny Volkswagen Polo. Bilen är helt och hållet byggd i verkstaden i Boliden och är en vidareutvecklad version av 2017-års vinnarbil.

– Till i år har vi byggt en ny Polo som är vidareförädlad på många punkter, helt byggd av vår kompetenta personalstyrka. Vi har även signerat flerårigt samarbetsavtal med partners som både skjuter till såväl tekniska resurser som finansiell support, säger teamchef Jan Marklund.

För att ytterligare ta ett steg framåt i utvecklingen ansluter BILSTEIN till teamet. BILSTEIN är en tysk stötdämpartillverkare med en lång och framgångsrik historia. Med deras kunskap inom stötdämpare och Marklund Motorsports erfarenhet inom rallycross, kommer de tillsammans att utveckla helt nya stötdämpare som är optimerade för rallycrossens krävande förhållanden. Fler samarbetspartners som ansluter till teamet är smörjmedelstillverkaren Fuchs, och Askubal som levererar ledlager och uniballs till den nya bilen. De skall tillsammans med Marklund Motorsport optimera bilens prestanda för att uppnå de högt uppsatta målen.

– Självklart är det inspirerande att ha BILSTEIN, Fuchs och Askubal som samarbetspartners. Med deras kunskap och expertis kommer vi ha väldigt bra förutsättningar för att kunna ge Anton en konkurrenskraftig bil, säger Jan Marklund.

Regerande Europamästare Anton Marklund ser fram emot årets säsong.
– Jag har följt utvecklingen av den nya bilen under vintern och ser fram emot att stå på startplattan i Barcelona om 3 veckor. Att försvara titeln kommer inte bli enkelt, men vi kommer göra allt vi kan för att stå som segrare vid säsongens slut, säger Anton Marklund.

Teamet planerar förutom rallycross-EM att göra två inhopp i VM; Silverstone i Storbritannien och norska Hell.

Utöver rallycross kommer teamet och Anton Marklund även att tävla i Porsche Carrera Cup Scandinavia som består av 7 deltävlingar i Sverige, Norge och Tyskland.

FIA European Rallycross Championship 2018
14-15 april, Barcelona, Spanien
12-13 maj, Mettet, Belgien
26-27 maj, Silverstone, GB (VM)
9-10 juni, Hell, Norge (VM)
30-1 juli, Höljes, Sverige
1-2 sept, Loheac, Frankrike
15-16 sept, Riga, Lettland

Porsche Carrera Cup Scandinavia 2018
4-5 maj, Ring Knutstorp
19 maj, Rudskogen, Norge
16-17 juni, Anderstorp
4-5 aug, NürburgRing, Tyskland
18-19 aug, Karlskoga
8-9 sept, Rudskogen, Norge
21-22 sept, Mantorp Park

Bilder för fritt förfogade hittar du här.