Ny seger för Anton Marklund när rallycross-EM gästade Höljes

2017-07-02

I helgen kördes den andra deltävlingen i årets rallycross-EM för SuperCar i Norska Hell och den bjöd på nya framgångar för teamet och dess två förare, Anton Marklund och Magda Andersson.
I helgen kördes den tredje deltävlingen av rallycross-EM. Denna gång på hemmaplan i den lilla värmländska byn, Höljes. Inför en rekordpublik på 45 100 personer fick Marklund Motorsports förare, Anton Marklund, kliva högst upp på pallen och teamets andra förare, Magda Andersson, tog sig till sin första semifinal i Supercar.

Årets Europamästerskap bjuder på ett stort startfält, där 32 förare var med och fightades i Höljes. Anton Marklund fanns på plats för att försvara sin EM-ledning. Efter en tredjetid i första omgången, drabbades han av punktering i Q2 och drivaxelhaveri i Q3. Trots det placerade han sig som sexa efter att alla fyra omgångarna var körda. En plats i semifinalen var säkrad.

Väl där var han ostoppbar och kunde senare ta hem segern i Höljes.
– Trots punktering och tekniska problem har farten varit helt fantastisk i helgen. Det är verkligen grymt skönt att få vinna på Höljesbanan. Det är en speciell stämning och publiken bjuder på ett fantastiskt stöd, säger Anton.
I och med segern utökade Anton sin ledning i Europamästerskapet och leder nu med 19 poäng, inför de två avslutande tävlingarna.
– Jag kommer inte att spara på krutet, utan kommer att ge allt även i Frankrike och Lettland, avslutar Anton.

Magda Andersson, som kör den andra av teamets två bilar, gjorde även hon en stark insats och var med och presterade topptider. Hennes helg började lik Antons, med en stabil sjättetid i Q1, följt av en dubbelpunktering i Q2. Under söndagen presterade hon sin bästa tid hittills, en fjärdetid totalt, som senare ledde till att hon kvalificerade sig till sin första semifinal i Supercar.
– Jag är helnöjd med helgen, speciellt med fjärdeplatsen i Q3 och sjätteplatsen i Q1, säger Magda.
Väl i semifinalen tog det snöpligt fort slut, då hon fick sig en smäll i starten och tvingades kasta in handduken efter första kurvan.
– Bilen har gått som på räls och fungerat perfekt. Trots att jag bröt i semifinalen tycker jag helgen har varit jättebra och vi har bevisat att vi är starka, avslutar Magda.

Magda slutade på en tolfte plats, vilket gav henne sex nya EM-poäng.
Nästa EM-deltävling körs i Frankrike 2-3 september.

Resultat Höljes, Sverige
1. Anton Marklund (SWE) 25 p
2. Peter Hedström (SWE) 24 p
3. Rene Münnich (DEU) 17 p
4. Ola Fröshaug (NOR)15 p
5. Alexander Hvaal (SWE) 20 p
6. Mats Öhman (SWE) 11 p

12. Magda Andersson (SWE) 6 p

Tabellen för Supercar-EM
1. Anton Marklund (SWE) 81 p
2. Robin Larsson (SWE) 62 p
3. Thomas Bryntesson (NOR) 52 p
3. Tommy Rustad (NOR) 52 p

16. Magda Andersson (SWE) 8 p

Kalender Supercar-EM
1-2 april: Spanien, Barcelona
10-11 juni: Norge, Hell
1-2 juli: Sverige, Höljes
2-3 september: Frankrike, Loheac
16-17 september: Lettland, Riga