Semifinal för Marklund Motorsport i Norska Hell

2018-06-10

Marklund Motorsport gjorde sitt andra inhopp för året i FIA World Rallycross Championship. Deltävlingen kördes på Lånkebanen i Norska Hell och arrangemanget lockade inte mindre än 24.000 åskådare, vilket var nytt publikrekord för arrangören.

Teamets ordinarie förare Anton Marklund fick även den här tävlingen sällskap av den norske hemmaföraren Tommy Rustad.

Teamets nyutvecklade bil har inledningsvis haft lite barnsjukdomar.
– Vi har haft en del tekniska problem sedan starten av säsongen, men efter Silverstone har vi lokaliserat felet, så först nu har vi börjat få ut full potential av bilen. Teamet har gjort ett kanonjobb och jag är nöjd med farten i helgen. Jag hade bara 0,5 sekunder långsammare varvtid än Solberg i semifinalen, så vi närmar oss, säger Anton.

Anton höll upp tempot och kammade bland annat hem en heatseger som kvalificerade honom till semifinal. Där slutade han sexa, vilket gav honom elfte plats i den hårda VM-konkurrensen.
– Det har varit några tuffa veckor för mekanikerna då det varit tätt mellan tävlingarna, men de har kämpat på och farten är riktigt bra i bilen nu. Vi har tagit ett stort steg framåt i helgen och det här var en bra uppvärmning inför EM-deltävlingen på hemmaplan i Höljes om tre veckor, avslutar han.

För Tommy Rustad blev det tyvärr stolpe ut och han missade semifinal med en ynka placering:
– Hell blev ingen höjdare för mig den här gången tyvärr. Det började dåligt i Q1 då bilen framför mig tappade framhjulet. När jag skulle väja för den snurrade jag och den incidenten ödelade helgen lite, säger Tommy Rustad.

Johan Kristoffersson vann tävlingen, före Mattias Ekström och Petter Solberg slutade trea.

Nästa tävling för Antons del blir Porsche Carrera Cup Scandinavia den 16-17 juni på Anderstorp.

Nästa tävling i FIA European Rallycross Championship körs 30 juni – 1 juli i värmländska Höljes.

Resultat WRX Hell
1. Johan Kristoffersson
2. Mattias Ekström
3. Petter Solberg
4. Kevin Hansen
11. Anton Marklund
13. Tommy Rustad